Scouting is plannen en georganiseerde chaos

Achter de schermen van scouts schuilt een heel pak organisatie. Of het nu gaat om het plannen van kampen, het organiseren van activiteiten, of het coördineren van teaminspanningen, organisatie binnen scouting is de sleutel tot het creëren van gestructureerde en succesvolle ervaringen voor alle leden en leiding.

Organisatie van scouts zit in plannen van logistiek tot de activiteiten van de vergaderingen of kampen, maar zit ook in het verdelen van taken en verantwoordelijkheden. Iedereen binnen de scouts draagt zijn eigen steentje bij, hoe groot of hoe klein ook, zodat alles vlot en veilig verloopt.

Het organiseren en plannen leerden wij al als lid, bijvoorbeeld als patrouilleleid(st)er moest je je eigen patrouille organiseren zodat het koken en opruimen vlot verliep en werd er vaak een takenblad gemaakt. Het plannen zorgde er ook voor dat iedereen wist hij/zij moest doen en er was een betere samenwerking.

In de titel refereer ik naar ‘georganiseerde chaos’, als je wilt weten wat ik er mee bedoel, kijk dan zeker mijn vlog!

https://www.youtube.com/watch?v=TvDPjD-w0tI

 

Stevige linker

Onstuimige eekhoorn

waducazu

Hi, I'm Laure a Belgian student of the OBM major at HSLU. As an ex scoutsleader I want to show that scouting is more than just having fun. You learn a lot of skills by doing, which can be used in later life and on the work floor.

View all posts by waducazu →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *