learning by doing, een basisconcept van scouts

Scouting draait om ‘learning by doing’. Als lid of leiding heb je vaak niet door welke belangrijke vaardigheden je allemaal leert. Learning by doing wordt ook de scouts methode genoemd en gaat over leren in de praktijk via ervaringen. Dit is niet alleen zo in Belgische scouts, maar het is een internationaal scoutsconcept.

Omdat je leert via het opdoen van ervaringen, hebt je vaak niet door wat je allemaal leert. Het gaat niet over knopen leren leggen of vuur maken, maar over subtielere, meer onbewuste vaardigheden zoals creativiteit en het durven opkomen voor je eigen ideeën.

Als vlog heb ik mijn papa onder de arm genomen. Hij is zelf een doorwinterde scout en babbelt over de vaardigheden die hij heeft geleerd en nu nog elke dag toepast op zijn werk. Veel kijkplezier!

https://youtu.be/zHEcaqIxYvo

 

Stevige linker

Onstuimige eekhoorn

waducazu

Hi, I'm Laure a Belgian student of the OBM major at HSLU. As an ex scoutsleader I want to show that scouting is more than just having fun. You learn a lot of skills by doing, which can be used in later life and on the work floor.

View all posts by waducazu →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *