De laatste stevige linker

Liefste bloggertjes

Dit is mijn laatste blogartikel over deze super interessante (voor mij toch) blog. Het was een leuk avontuur om te zien hoe gelijklopend scoutsvaardigheden en vaardigheden voor op de werkvloer zijn.

Het belangrijkste wat ik meeneem van deze blog zijn toch wel de 5 basispijlers van Scouts en Gidsen, die er ergens voor gezorgd hebben dat ik de persoon geworden ben van vandaag. Deze pijlers zijn: zelfwerkzaamheid (jezelf leren kennen), engagement (je in zetten voor de scouts), medebeheer (luisteren naar elkaar en samen naar oplossingen zoeken), dienst (de wereld een mooiere plek maken voor iedereen) en ploegwerk (staat in teken van samenwerking). Al deze basispijlers zorgen ervoor dat je een hele reeks aan vaardigheden opdoet en die leer je al doende. Je hebt het vaak zelf niet door, maar je neemt het wel je hele leven mee.

Ik hoop dat jullie deze blog interessant vonden en wil jullie dan ook oprecht bedanken om alles te lezen en te bekijken!

 

Een laatste stevige linker

Mangogele onstuimige eekhoorn

waducazu

Hi, I'm Laure a Belgian student of the OBM major at HSLU. As an ex scoutsleader I want to show that scouting is more than just having fun. You learn a lot of skills by doing, which can be used in later life and on the work floor.

View all posts by waducazu →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *